torsdag 22 december 2011

Terminsavslutning med olika spel


Istället för vanliga lektioner så hade vi olika sortersövningar och olika spel som vi arbetade med. Här har vi pratat om vilka olika kontinenter som finns och vilka djur som kommer från vilken kontinent. 


Sedan fick eleverna i uppgift att sortera djuren efter vilken kontinent som de trodde att djuren tillhörde. Det var inte så lätt och det var många djur som de inte kände igen men kul hade de. Här matar eleverna en triceratops med blad. 


I det här spelet så ska man se vem som först får alla delarna till potatisgubben.


Hundens fläcker är ett spel där man ska snurra på snurran och plocka upp den hund som har rätt antal fläckar. Sen ska man vända på korten och räkna vem som fick flest ben.


Här ska man kunna namnen på djuren för att kunna samla korten. N tyckte mycket om det här spelet eftersom han älskar djur och på fritiset tog han sedan fram det bara för att djuren i gulliga och inte gulliga djur. 


Ett memorispel där man ska para ihop bild med ljud. Inte det lättaste första gången och de hade inte riktigt tålamod att försöka komma ihåg var korten låg. 


Älgspelet där man ska vara först med att vända alla kort. 
Här har vi tagit fram alla världens flaggor och vi har tittat på om det finns flaggor de känner igen eller inte känner igen. 


Uppgiften som barnen har fått är att sortera dem efter form och mönster.

Barnen summerade dagen med att det var roligt med spel men att det blev snurrigt i klassen när alla skulle prata samtidigt. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar