Diverse - gratis material

Här kommer jag att dela med mig av material som jag har gjort. Ni får gärna använda materialet eller låna mina idéer men länka gärna till min blogg. Inget av materialet som presenteras här får säljas vidare.


För att kunna ladda ner materialet behöver ni ha ett konto hos google drive. Det är gratis att fixa. Då kommer filerna att öppna sig och så väljer ni ladda ner dokumentet så kommer det i sin helhet på er dator.
Lottospel
Det här spelet innehåller sex spelbrickor med fyra bilder på varje bricka och 24 kort. Den som först fyller sin bricka vinner.

Här kan ni se ett inlägg på hur vi spelar fordonslotto som alternativ två
Lotto med vårbilder

Lotto med vintermotiv
Lotto med höstbilder

Lotto med sommarbilderTredelskort
I det här materialet finns det 12 olika rotfrukter. Till varje frukt hör ett bildkort med text, ett kort med bara bild och ett kort med bara text. Tryck på rubriken till materialet så kan du själv ladda ner det. 

Här finns ett inslag på hur sexårsgruppen arbetar med tredelskorten.

Materialet består av tolv av våra vanligaste grönsaker. Det består av en bild med text och en bild utan text och en med bara text. Barnet ska försöka para ihop bilden utan text med rätt text.Tryck på rubriken till materialet så kan du själv ladda ner det. Här har vi tredelskort med våra tolv vanligaste frukter. Här kan du se ett inslag när vi arbetar med dem. Tryck på rubriken till materialet så kan du själv ladda ner det. 

Lär barnen namnen på våra ätbara bär genom detta material. Tryck på rubriken till materialet så kan du själv ladda ner det. 
Här kan barnen lära sig namnen på de olika fordonen som finns i vår omgivning. Tryck på rubriken till materialet så kan du själv ladda ner det. 

Hur många vintersporter kan barnen namnet på? Genom dess tredelskort kan de lära sig 12 av dem.Tryck på rubriken till materialet så kan du själv ladda ner det. Sortera fordon efter funktion


I varje kategori finns det 7 olika fordon. Här kan du hitta ett inslag där vi sorterar fordonen

I det här materialet finns det med åtta av våra städer. Till varje stad hör fyra bilder som barnen ska sortera. Genom att skriva rätt stad bakom bilderna eller färgkoda dem så blir materialet självrättande. Ni hittar länken till materialet i rubriken. 


KällsorteringMaterialet består av 9 olika kategorier som man brukar källsortera. I varje kategori finns det fyra bilder. Genom att färgkoda dem på baksidan så blir spelet självrättande. 

Ordförståelse:Här är ett material där man parar ihop ord med rätt bild. Blandat för äldre årskurser:

Detta material passar lite äldre elever. Från årskurs 3 och uppåt. Genom att markera på baksidan vilka som hör ihop så blir materialen självrättande.  

Verb i naturen. Vilket verb passar?


Hälsa. Para ihop orden med rätt förklaring


Förkortningar. Para ihop orden med rätt förklaring

Huvudbonader. Para ihop orden med rätt förklaring


Motsatser. Vilka ord är varandras motsatser?


Sammansatta ord. Vilka ord bildar nya ord när man sätter ihop dem?På kroppen. Para ihop rätt förklaring med rätt klädesplagg

Tiden. Para ihop rätt förklaring med tidsbegrepp.


Till havs. Para ihop rätt förklaring med ord

Egenskaper. Para ihop rätt förklaring med ord.

Motsatser. Vilka ord är varandras motsatser?
I naturen. Para ihop rätt förklaring med ord.


Sortera orden efter om det är en person, en plats eller en sakSortera orden efter om det är substantiv,  adjektiv eller verb


Här ska eleven sortera orden efter vilka som är något konkret och vilka som är någonting abstrakt.