onsdag 11 december 2013

Besök på en förskola i Kuwait


Vi besökte en förskola vars grundare först startade med att ha koranundervisning i sitt hemför tio år sedan för tio barn och nu står för 700 skolor och förskolor runt om i världen som har islamisk inriktning. 


Hon började skapa böcker och filmer som skulle göra böcker som skulle göra det lättare för barnen att förstå budskapet. 


Böckerna handlar både om berättelser från Koranen och berättelser som Profeten Muhammed har berättat. 


Barnen får konkretisera det de har lärt sig. Här har de t.ex arbetat med berättelsen om profeten Suleiman som kunde tala med djuren och hur han ledde sin armé en omväg för att de inte skulle trampa på de rädda myrorna. 


Lokalen var inte stor så de utnyttjade varje vrå. För att det skulle fungerade så hade de delat in barnen i olika grupper som gick runt mellan de olika stationerna. Här tittar vi på när de gör sina små myror i en lera. 


De hade ett sagorum där de berättade de olika sagorna för barnen. De yngre barnen fick se i filmform och de äldre hade bildspel.


Förskolan gav barnen rik tillgång rörelse. 


Omaima Al Essa är eldskälen bakom. 


I förskolan där vi var fanns en liten bokhandel där vi kunde beställa de material som vi ville ha. Det var en massa intressanta ämnen och Omaima gav os tillstånd att översätta till svenska så inshallah så kommer vi snart igång med arbetet. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar