fredag 30 september 2011

De sovande männen i grottan


Vi på vår avdelning har kommit överrens med barnen att vi ska spela teater för deras föräldrar när vi har nästa Eidfest. Valet föll på en berättelse från Koranen. Det handlar om de sju männen i grottan. För att barnen verkligen ska lära sig berättelsen så har vi både läst, spelat den och som här spelat upp den som dockteater. A kan inte låta bli att komma fram och känna på grottan. 


Berättelsen handlar om 7 män som levde under den tiden som Profeten Issa/Jesus (as) spred sitt budskap och som trodde på Gud. Kejsaren ville att alla skulle tro på månen och när de här männen vägrade göra det så jagades de ut i skogen. 


De sprang och bad till Gud att de skulle bli räddade och Gud visade dem till en grotta där de gick in. 


Snart blev de så trötta så att de somnade och deras hund sov vid öppningen till grottan så att ingen skulle komma in. Gud gjorde så att ingen som kom fram till grottan vågade komma in. 


De hade försatts i en sömn som varade i 300 år. Och när de vaknade trodde de att de bara hade sovit en dag eller två. Men de var hungriga så en man skickades till närmaste stad för att handla mat. Där trodde man att han hade hittat en skatt när han försökte handla med guldpengar och de förde honom till den nya kejsaren som trodde på Gud.. Men när han berättade att han var med sina 6 kompisar och att de hade sovit i grottan förstod kejsaren att detta var de 7 männen som man hade berättat om i 300 år. Kejsaren ordnade en fest åt dem för att fira att Gud hade räddat dem

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar